Limburgse 'soep van bomma' voor horeca

Het voedingsbedrijf d’LIS Food in Diest brengt samen met branchegenoot Paas Food Industries in Maasmechelen zeven soorten soep ‘volgens recept van grootmoeder’op de markt. Met de Limburgse soep wordt vooral gemikt op horeca en grote instellingen. Het idee komt van de Neerpeltse gebroeders Jan (53) en Bart (50) Coninx – inderdaad broers van filmregisseur Stijn Coninx. De twee zijn beiden kok van opleiding en hebben sinds 1981 hun strepen verdiend in feestzaal ‘Ezeldijkmolen’ in Diest, bij Roomboerke (nu Bestfood) in Beringen en bij Pastridor (bakkerijproducten) in Diest. Sinds 2003 zijn ze beiden eigenaar van d’LIS Food in Diest. Het bedrijf is de exclusieve verdeler voor België en Luxemburg van diepgevroren en gevulde pasta’s van de Zwitserse producent Hilcona. Onder het eigen merk ‘The Smiling Cook’ wil het duo – naast pasta’s en sauzen – nu ook dagverse soep voor de horeca en grote organisaties (ziekenhuizen, instellingen en grote cateringbedrijven) op de markt brengen. We mikken vooral op de groeiende markt van zogenaamde convenience-producten. zeggen Jan en Bart Coninx. De gebroeders waken streng over de receptuur: dagverse groenten, glutenvrij, geen toegevoegde smaakversterkers (E-stoffen), geen aroma’s, kleurstoffen of bewaarmiddelen. Daarnaast werken de gebroeders Coninx voor hun soepen samen met Paas Food Industries van Stefan en David Paas in Maasmechelen. We zullen de markt nog moeten maken beseffen Jan en Bart Coninx