Juryvoorzitter Baudouin Meyhui had alleen maar lof voor de laureate en gaf dan ook een oprechte motivering voor de keuze: “Joyce studeerde aan de Université du Vin in Suze-La-Rousse in de Bourgogne. Het kasteel van haar familie is met 22 hectaren wijngaarden het grootste wijndomein van ons land. Jaarlijks komen er duizenden wijnliefhebbers op bezoek. Aanvankelijk werden er drie druivensoorten geteeld: Auxerrois, Pinot Gris en Pinot Noir. Joyce heeft het als bekwame oenologe aangedurfd om de omslag naar Chardonnay-druiven te maken. Met succes trouwens, want de wijnen van kasteel Genoels-Elderen wordt zelfs in Franse toprestaurants geserveerd. Zij is dus met recht en rede een waardige ambassadrice van de wijnsector in ons land.”
Bij de mannen werd Ruben Struyve, een 21-jarige West-Vlaming, uitgeroepen tot Sommelier of the Year. Struyve werkt in La Table de Maxime, een toprestaurant in Paliseul, provincie Luxemburg.