Het was lang niet alleen de muzikale kunst die op Pukkelpop aan het grote publiek werd getoond. Limburgse artiesten van de vormgeving, samengebracht door Wanderful.design, kregen zowel in de VIP-ruimtes, het artiestendorp als op de campings een unieke expositieruimte.
Naar jaarlijkse gewoonte werd er in de backstage van Pukkelpop rond een centraal thema gewerkt. Vaste partner B-allroom van Jeff Rutten en Ick Reuvis mocht er voor eigenzinnige elementen zorgen. Er waren opgemerkte visuele impulsen van Bilzenaar Kevin Oyen, die onder de noemer Ayko, meesterlijk laswerk toonde (foto).
Atelier Nauwau, het label van Rayah Wauters, zorgde voor een opgemerkte bijdrage met een tafel die is gemaakt uit een eikenboom die ooit op de site van Pukkelpop heeft gestaan. Een metafoor voor nieuw leven.
Lore Langendries exposeerde in de backstage met dierenhuiden die met behulp van lasersnijtechnologie waren omgevormd tot kunstige objecten.
Nog een topper: het marmeren tafelvoetbalspel in de backstage, een creatie van het designlabel Arton (Mirthe Martens en Jonathan Thijs) en de Genkse natuursteenspecialisten van Il Granito.
Op Camping Comfy kon uitgerust worden op een bank, die ook als plantenbak dient. Het ontwerp van Barbara Standaert werd uitgevoerd door de Zutendaalse fabrikant Ebema.
Uitrusten in de VIP kon op meubilair van Recor Home (Hasselt). Ze presenteerden er ontwerpen van designers als Roel Vandebeek, Studio Segers, Frederik Boonen en uiteraard Frederik Delbart, designer van het jaar én de creatief directeur van Recor Group.
De lichtsculpturen boven de drankstands aan Main Stage gezien? Het waren creaties van Haute Cuisine, het label van Benny Conings, in samenwerking met kunstenaar Patrick Meylaerts.
Ook volgend jaar kunnen Limburgse kunstenaars en designers zich kandidaat stellen om hun werk aan het publiek van Pukkelpop te tonen.