labotte-1600×900

La Botte verkozen bij beste restaurants van Europa

Oké: The Jane, L' Air du Temps, Hertog Jan of 't Zilte staan nog een trapje hoger, met name in de top 150 van de allerbeste restaurants van Europa. Maar wie zien we in het lijstje van de 'aanbevolen' restaurants van Opinionated About Dining, een wereldwijd platform dat de mening van duizenden klanten verzamelt? Niet de Limburgse sterrenzaken, maar wel: La Botte van Gaspare en Peppe Giacomazza!

Opinionated About Dining is een culinair platform waarop foodlovers zich kunnen registreren om een beoordeling te geven van de bezochte restaurants. Een soort Tripadvisor voor de groten der aarde, zeg maar. Er is één groot verschil met andere rating-instanties: Opinionated About Dining hecht ook veel belang aan de beleving in het restaurant. Niet dat er Griekse snackbars instaan waar met borden wordt gesmeten, de kwaliteit primeert. Zo staan er in de lijst van de 150 beste van Europa, 9 Belgen, waaronder grote namen als Viki Geunes, Gert De Mangeleer, Sang-Hoon Degeimbre, Nick Bril of Willem Hiele.

Net onder de top 150 vind je een beperkte lijst met restaurants die ‘warm aanbevolen’ zijn. Voor België gaat het om de tweesterrenzaken De Jonkman en Nuance. En daaronder: de ‘aanbevolen’ toppers, met opnieuw een aantal Belgische superchefs als Sergio Herman en Geert Van Hecke. Van de Limburgse sterrenzaken geen spoor. Er staat slechts één restaurant uit onze provincie op de lijst: La Botte in Genk.

“Ik ben erg verrast en superblij met deze vermelding”, reageert chef Peppe Giacomazza, die samen met zijn broer Gaspare La Botte runt. “Dat wij tussen al deze grote Europese namen staan, is een bijzondere eer. Dit culinair platform peilt bij de klanten naar de beleving, en dat is een aspect waar we veel aandacht aan besteden. Dat onze stijl en aanpak gewaardeerd worden, is -naast het culinaire uiteraard- de bevestiging dat we goed bezig zijn. Ik wil dan ook alle klanten die ons beoordeeld hebben van harte bedanken. Grazie mille!”

Foto’s: Max Vicca.