Monx Roasters is gekend als een branderij die typerende koffiesmaken uit landen als Peru, Honduras, Brazilië en Ethiopië tot in de horecazaken en bij particuliere liefhebbers brengt. Sinds afgelopen weekend kan je ook ter plaatse gaan proeven van het ambachtelijk bereidingsproces. Daar dient de Monx Bar in Zonhoven voor.
“We bieden in de Monx Bar een volledige selectie van koffiesmaken, vergezeld van heerlijk gebak”, zeggen zaakvoerders Jan Kuppers en Wilfried Thuwis. “Daarnaast kan je hier ook andere koffieliefhebbers ontmoeten en krijg je van ons tips en verhalen over hoe je koffie moet branden en bereiden. Je kunt er zien hoe wij de bonen roosteren, ontstenen en verpakken.”
“Het doel is de mensen te laten ervaren wat het verschil is met de brouwsels die ze krijgen voorgeschoteld uit de massaproductie”, legt Kuppers uit. “Zo ontdek je -zelfs als koffieliefhebber- heel verrassende smaken.” De Monx Bar is sinds afgelopen weekend open voor het grote publiek.