Een bijzonder verhaal is de overname van Olé Olé wel. Sandra (50) en Pieter (53) hadden hun frituur en huis verkocht om in Spanje met een camping te starten. Maar toen de uitgetekende plannen te duur uitvielen, moesten ze die droom laten varen. Nu vier jaar later halen ze toch een stukje Spanje in hun leven. Ze gaan van start met Olé Olé, een zaak die ze hebben overgenomen omdat de vorige eigenaars met pensioen wilden gaan.
In hun restaurant combineren ze de liefde voor de keuken met die voor Spanje. “We hebben maandag een eerste proefdag gedraaid voor familie en die verliep heel vlot”, aldus Sandra in Het Belang van Limburg. “We gaan het menu voorlopig niet drastisch veranderen. De vaste klanten van de zaak moeten eerst de kans krijgen om een beetje aan ons te wennen. Mijn man is de chef-kok en zal de tapas natuurlijk wel een eigen twist geven. Op termijn is het de bedoeling dat we naast Spaanse tapas ook ‘happaz’ gaan doen: gerechtjes zoals een lekkere pasta, die we in kleine porties aanbieden. Verder willen we dat iedereen zich hier thuis voelt en op zijn uiterste gemak is. Als je bij ons een tafeltje reserveert, mag je de hele avond blijven zitten. Wij kijken niemand om acht uur naar buiten voor een tweede shift.”
Vanaf donderdag 12 januari is de zaak open onder de nieuwe eigenaars, en zal de naam worden veranderd in Olé Olé Sharing Dishes.