Bistro Philippe, Alken: 13,5
Mardaga, As: 12
Nif, Bilzen: 13 (nieuw)
’t Vlierhof, Bilzen: 13
Op den Blanckaert, Bilzen: 13
Nyde, Borgloon: 13,5 (stijging)
Vivendum, Dilsen-Stokkem: 16
La Feuille d’Or, Dilsen-Stokkem: 15
De Poorterij, Dilsen-Stokkem: 14
Au Nom de Dieu, Dilsen-Stokkem: 13
’t Pure Genot, Dilsen-Stokkem: 12
Terland, Dilsen-Stokkem: 12 (nieuw)
De Kristalijn, Genk: 16,5
La Botte, Genk: 16
The Thrill, Genk: 14 (stijging)
Corneille, Genk: 13,5
Partaasch, Genk: 13,5
U Restaurant, Genk: 13,5
Gusto, Genk: 13 (stijging)
Mélange, Genk: 13
Peppe’s, Genk: 13
t Poorthuys, Genk: 13
De Molen, Genk: 12
Ristorante Da Gianni, Ham: 13 (stijging)
Food Emotions, Hamont-Achel: 14
Koeckhofs, Hamont-Achel: 14
JER, Hasselt: 16
De Vork van Luc Bellings, Hasselt: 15,5
Ogst, Hasselt: 15,5
6Zinnen, Hasselt: 14,5
De Kwizien, Hasselt: 14,5
Rosch, Hasselt: 14,5
Ansoler, Hasselt: 14
Arlecchino, Hasselt: 14
La Fontanella, Hasselt: 14
Jurgen Eetboetiek, Hasselt: 13,5
Osteria Moretti, Hasselt: 13,5
Artchoc, Hasselt: 13 (stijging)
Bonta, Hasselt: 13 (nieuw)
Entrepot del Tartufo, Hasselt: 13
La Bonne Vie, Hasselt: 13 (nieuw)
Leeuw, Hasselt: 13 (nieuw)
Rongese, Hasselt: 13 (stijging)
Taratata, Hasselt: 13 (ook gelauwerd voor de Beste Bierkaart van het land)
Trentanove, Hasselt: 13
Bar Tre, Hasselt: 12
Blend by Rauw, Hasselt: 12 (nieuw)
De Goei Goesting, Hasselt: 12
De Zwaan, Hasselt: 12
El Fuego, Hasselt: 12
Gastrobar ’t Genoegen, Hasselt: 12
Het Cordaat, Hasselt: 12
Kookpunt, Hasselt: 12
L’Aperi Vino, Hasselt: 12
Maison Mathis, Hasselt: 12
Table’O, Heers: 14 (stijging)
Marsnil, Heers: 13,5
De Weijers Hoven, Hoeselt: 13
Kampernoelie, Hoeselt: 13
Innesto, Houthalen-Helchteren: 16
Cucina de Gio, Houthalen-Helchteren: 13
Amitié, Kinrooi: 13,5 (stijging)
Ralf Berendsen, Lanaken: 17,5 (stijging)
‘Nduja by Ralf, Lanaken: 13,5 (stijging)
Cuchara, Lommel: 17
Cocotte, Lommel: 13,5
Het Burgemeesterhuis, Lommel: 12
Ratatouille, Maaseik: 14
Bienvenue, Maaseik: 13
De Loteling, Maaseik: 13
Kasteel Wurfeld, Maaseik: 12
Smaakkamer Lavendel, Maaseik: 12
Tiffany’s by Pascal, Maaseik: 12
Leonardo, Maasmechelen: 13,5
Osteria Cellini, Maasmechelen: 13,5
La Strada, Maasmechelen: 13
Poort 82, Maasmechelen: 13
Da Lidia, Maasmechelen: 12
Le Petit Belge, Maasmechelen: 12
Slagmolen, Oudsbergen: 18
Fleurie, Peer: 13,5
Sarriette, Peer: 13
Bella Via, Pelt: 13,5
Petite Source, Pelt: 13
L’Anima, Pelt: 12
Aurum by Gary Kirchens, Sint-Truiden: 15,5
De Fakkels, Sint-Truiden: 15
De Stadt van Luijck, Sint-Truiden: 15
Bistro Zutt, Sint-Truiden: 14
Blanc By Aytems, Sint-Truiden: 14 (stijging)
Coco Pazzo, Sint-Truiden: 13
De Gebrande Winning, Sint-Truiden: 13
L’Angelo Rosso, Sint-Truiden: 13
Bar Crevette, Sint-Truiden: 12
Bleu By Aytems, Sint-Truiden: 12 (nieuw)
Os, Sint-Truiden: 12
Sacre Coeur, Sint-Truiden: 12
Magis, Tongeren: 17
Altermezzo, Tongeren: 16,5 (stijging)
De Mijlpaal, Tongeren: 16
Bistro Bis by Magis, Tongeren: 13,5
Sjalotte, Tongeren: 13
Bistro Belix, Tongeren: 12
Intermezzo, Tongeren: 12 (nieuw)
Klost’r, Riemst: 13,5 (nieuw)
Hoeve De Bies, Voeren: 14,5 (stijging)
De Cantarel, Voeren: 12
Hof de Draeck, Voeren: 14
Het Hooghuys, Sint-Truiden: 12
Vous Lé Vous, Hasselt: 14
Hoeve Roosbeek, Sint-Truiden: 13 (nieuw)
Sans Gêne, Zonhoven: 12
Klost’r (Vlijtingen) is grootste culinaire ontdekking
De culinaire gids Gault&Millau heeft de scores bekendgemaakt van de beste restaurants van het land. Slagmolen in Oudsbergen blijft in Limburg de lijst aanvoeren (18/20), van dichtbij gevolgd door Ralf Berendsen (La Butte aux Bois) met 17,5 en Cuchara (Lommel) en Magis (Tongeren) met beiden 17/20.
Stijgers in de lijst zijn Nyde (Borgloon), The Thrill (Genk), Ristorante Da Gianni (Ham), Artchoc (Hasselt), Rongese (Hasselt), Table 'O (Heers), AmitiƩ (Kinrooi), Ralf Berendsen en 'Njuda (allebei in La Butte), Altermezzo (Tongeren), Blanc by Aytems (Sint-Truiden) en Hoeve De Bies (Voeren).
Limburgse nieuwkomers: Nif (Bilzen), Terland (Dilsen-Stokkem), Bonta (Hasselt), Leeuw (Hasselt), Blend by Rauw (Hasselt), Bleu by Aytems (Sint-Truiden), Intermezzo (Tongeren), Klost'r (Riemst) en Hoeve Roosbeek (Sint-Truiden).
Opvallend: Klost'r in Vlijtingen (Riemst) werd uitgeroepen tot grootste ontdekking van Vlaanderen. Chef-kok Pieter Kellens, die eerder ervaring opdeed in sterrenzaken Kristalijn, Ogst en Magis, is een supertalent. Het restaurant, dat met 13,5 de hoogste nieuwkomer is in de provincie, maakt deel uit van B&B 't Vlyt, eigendom van ondernemer Nico Henrard.