De gevierde chef-kok Kevin Bonanno staat niet langer achter het fornuis van restaurant Akko in Bilzen. Door een verschil in visie is de samenwerking met eigenaar Martin’s Group verbroken.
Met het aantrekken van Kevin Bonanno (ex Gusto, Luc Bellings en Le Cinquième) toonde de bedrijfsleiding van Martin’s Rentmeesterij in 2018 de ambitie om van hun restaurant Akko een nieuwe gastronomische parel te maken. Een goede zet, want Akko werd al snel overladen met lovende recensies en beoordelingen, zoals een score van 13/20 als nieuwkomer in de Gault&Millau. Onlangs werd het restaurant nog genomineerd als Best Hospitality Concept (in de wedstrijd van Venuez, waarin Hotel Zuid in Genk met een gouden medaille ging lopen).
Maar nu scheiden de wegen tussen Kevin en Akko. “Het management wil graag overschakelen naar een formule die op een breder publiek is gericht”, aldus de chef. “Het is heel moeilijk om een gastronomisch niveau aan te houden als je voor de massa gaat. Mijn stijl van koken gaat een andere richting uit. Vandaar dat we besloten hebben de samenwerking stop te zetten.”
Intussen heeft Kevin al een andere uitdaging gevonden. “Ik ben opnieuw actief als ‘private chef’. In dit project ga ik koken op locatie bij food-liefhebbers, ondernemers, kleine bedrijven of families. Zij zijn dus te gast bij zichzelf…” De nieuwe zaak heet Le5ieme, een knipoog naar zijn vroegere restaurant Le Cinquième in Zutendaal. “De honger naar het nieuwe avontuur is groot. Ik heb er zin in!”, besluit hij.