Brousse is de onderste verdieping van het modernistische gebouw aan de Kunstlaan, tegenover het Cultureel Centrum van Hasselt. De architecten van UAUcollectiv hebben het kantoorgebouw helemaal omgevormd tot een hippe werk- en ontspanningsplek. De hoogste verdiepingen vormen de nieuwe uitvalsbasis van het architectenbureau onder leiding van Joris Diliën, Frederik Vaes en Massimo Pignanelli. Op de eerste étage is er plaats voor tijdelijke exposities van lokale kunstenaars. En het gelijkvloers, waar vroeger een bank de briefjes telde, is helemaal getransformeerd tot een eigentijds restaurant.
Kevin Bonanno, gekend van onder meer Le 5ième en Martin’s Rentmeesterij, zet in deze atypische setting een vernieuwend culinair concept neer. “Originele gerechten met de nodige verfijning en creativiteit gebracht: dat is natuurlijk de basis van Brousse”, legt hij uit. “Maar het is vooral de setting die bijzonder is. Naar gelang ze binnenkomen, schuiven de gasten aan aan grote tafels in diverse formaten en hoogtes. Ze nemen plaats met hun gezelschap, maar kunnen evengoed een conversatie opzetten met andere klanten. De interactie zorgt voor ambiance die ons restaurant zal kenmerken. Geen stijfdeftig of formeel gedoe, gewoon gezellig genieten met iedereen in de Brousse…”
Het restaurant beschikt over twee bijzondere plekjes om extra beleving te creëren.
“Tegenover de keuken is er de ‘chef’s table’, waar alle bezigheden van ons keukenteam live kunnen gevolgd worden. Bovendien hebben we in de kelder een mooie ruimte ter beschikking, die vroeger dienst deed als kluis van de bank. Ideaal voor geheime vergaderingen, private dining of events in besloten kring.”
Brousse zal maandag, donderdag en vrijdag ’s middags en ’s avonds open zijn. Ook zaterdagavond draaien Bonanno en zijn team een topservice. “Vrijdagavond serveren we geen klassiek diner, maar zijn we vanaf 17 uur open voor een ‘aperitivo’. Dan focussen we op after-work drinks met gratis hapjes. Een dj zorgt voor de juiste ambiance, die wel eens tot in de late uren zou kunnen uitlopen…” Kortom: Brousse wordt dé place to be!