In cultuurcentrum het LOO is zopas het 25-jarig bestaan van Ondernemersclub Tessenderlo-Ham gevierd. In 1991 werd op initiatief van het gemeentebestuur in Tessenderlo de Club Industriëlen Tessenderlo (CIT) opgericht. Na verloop van tijd sloten er ook bedrijven uit buurgemeente Ham aan, zodat in 2007 de naam veranderd werd in Ondernemersclub Tessenderlo-Ham.
“Op dit moment telt onze ondernemersclub 80 leden, die een vijftigtal bedrijven en instellingen vertegenwoordigen,” vertelt voorzitter Jos Dessers, die eind dit jaar, na twintig jaar trouwe dienst, de fakkel doorgeeft aan Natalie Vanderschaeghe. De uittredend voorzitter heeft maar van één zaak spijt. “We kunnen als ondernemersclub wegen op belangrijke dossiers, maar waar we jammer genoeg niet in geslaagd zijn, is om het N73-verhaal tot een goed einde te brengen. Wij koesteren de hoop dat deze aansluitingsweg tussen de Industrieweg en het op-en afrittencomplex 25A langs de E313, vroeg of laat gerealiseerd wordt. Het zou een belangrijke meerwaarde zijn voor het op één na grootste tewerkstellingsgebied van Limburg.”
De nieuwe voorzitter Natalie Vanderschaeghe is in het dagelijks leven bestuurder van studiebureau Macobo in Tessenderlo en wil met de ondernemersclub een nieuwe, bredere weg inslaan. “Zoals elke onderneming, moet ook onze ondernemersclub vooruit denken en het aanbod afstemmen op de vraag,” licht ze toe. “In eerste instantie willen we dit realiseren door alle bedrijven met gemeenschappelijke belangen uit te nodigen om lid te worden, ook bedrijven die een sterke link hebben met de industrie zullen actief benaderd worden.”
Om het zilveren jubileum, en 25 jaar goede samenwerking tussen industrie en de gemeentebesturen van Ham en Tessenderlo, te vieren, had de ondernemersclub nog een extraatje in petto. “Wij willen graag iets terug doen voor de gemeenschap van Ham en Tessenderlo en daarom schenken we 5.000 euro aan het Loois Hulphuis, en nog eens 5.000 euro aan de Sint-Vincentius Ham-Tessenderlo,” besluit afscheidnemend voorzitter Jos Dessers.
(MiG)