Jeoffrey Brabanders, gekend horeca-ondernemer in Hasselt, heeft concrete plannen om een nieuwe zaak te openen. “Jack’s Wine House wordt een combinatie van lekker ‘wijnen’ en verdomd goed eten”, zegt hij.
De hoogdagen van Café Joffry’s op de Luikersteenweg liggen al vele jaren achter ons. Maar ook nadien wist Jeoffrey Brabanders regelmatig uit te pakken met vernieuwende horecaconcepten. Na enkele meer vluchtige projecten, gaat hij nu resoluut voor een nieuwe zaak: Jack’s Wine House. Op de plaats in de Maastrichterstraat, waar vroeger de kaaswinkel Domus Casei was gevestigd, opent in november de nieuwe wijnbar van The Bachelor.
“Qua concept gaan we naar de absolute essentie van lekker ‘wijnen’ (het werkwoord dat ‘mediapersoonlijkheid’ Martien Meiland populair heeft gemaakt). We serveren er ook lekkere gerechten bij. Onze keuken werkt seizoens- en marktgericht, met daarnaast ook ‘daily specials’ en enkele suggesties. Je kunt op de kaart enkele gerechten kiezen en zo je eigen menu samenstellen.”
Jeoffrey wil echter vooral inzetten op de sfeer. “We creëren momenteel bij Jack’s een oergezellig interieur. Een art-deco-stijl die je in een warme huiskamer terugvindt en zeker een breed publiek zal aanspreken.” Jack’s Wine House zal naast de tafeltjes ook zitplaatsen aan de bar hebben (die op het signaal van de corona-dirigenten pas kunnen gebruikt worden).
Afhankelijk van de corona-evoluties zal de nieuwe zaak ergens in november opengaan. “We zijn ambitieus”, aldus nog Brabanders. “Als het concept aanslaat, willen we het uitbreiden naar andere locaties…”