Begonnen als leverancier van roomijs en andere diepvriesproducten, is Langens uit Opglabbeek vandaag een gewaardeerde verdeler van zowat 10.000 voedingswaren in de betere brasseries, zoals Hassotel of The Century in Hasselt. “Stap voor stap groeien we elk jaar nog een beetje, met voor 2010 een resultaat dat om en bij de 20 miljoen euro zal bedragen,” zegt gedelegeerd bestuurder Rudi Langens. “De steeds strengere normen naar voedselveiligheid spelen in ons voordeel, omdat we hier constant in investeren. Doordat anderen dat niet doen wordt het kaf van het koren gescheiden. Wij hebben zelf dit jaar nog 9 nieuwe vrachtwagens aangekocht, uiteraard allemaal uitgerust om aan de deze normen te voldoen. Programma’s als de Smaakpolitie en de vele kookwedstrijden maken dat alles op vlak van hygiëne nog veel beter in de gaten wordt gehouden.”
De gestage groei bij Langens, dat in 2011 het 25-jarig bestaan viert, betekent ook een beperkte stijging van het personeelsbestand en doet de noodzaak naar extra opslagruimte toenemen. “We bekijken de mogelijkheden,” besluit de zaakvoerder.