In 2018 werd het slachthuis van Sint-Truiden gesloten en moesten de bedrijven die nog op Veemarkt bedrijvig waren, de site verlaten. Daarbij ook Herbots Meat Products, dat nochtans al sinds 1997 op deze locatie een vaste waarde was. “Er restte ons geen andere keuze dan elders een nieuw bedrijf op te starten of de boeken neer te leggen”, zegt Jo Herbots, die als 21-jarige in het vak stapte. “Zo zijn we aanbeland in het nieuwe industriepark in Brustem, waar we fors geïnvesteerd hebben in een gloednieuwe fabriek.”
Nu 6 jaar verder was Herbots Meat Products aan uitbreiding toe. “De capaciteit moest dringend worden opgevoerd om aan de toenemende vraag te voldoen”, aldus nog Jo Herbots. “We hebben 5 miljoen euro geïnvesteerd om de bestaande 4.500 m² productieruimte uit te breiden naar 5.500 m² en machines voor een tweede verwerkingseenheid aan te kopen. Deze operatie is goed voor 20 extra jobs, waarmee het totaal op 90 komt. Voorlopig, want we groeien nog steeds.”
Herbots kan nu wekelijks zo’n 400 runderen versnijden tot verse vleesproducten, om ze vervolgens te leveren aan de retail, slagers, supermarkten en horecagroothandels. “Ons afzetgebied is intussen ook sterk uitgebreid naar het merendeel van de West-Europese landen en sinds kort ook naar het Oostblok”, besluit Herbots.