Droevig dierennieuws: La Vache in Hasselt is niet meer. Eigenaar Fa Velghe heeft beslist om na 27 jaar de koebel aan de haak te hangen. “Ik ben een jaar met pensioen en had na corona gehoopt op een opflakkering, maar die bleef helaas uit. De kinderen zien het niet zitten om verder te doen. Nu het huurcontract moest vernieuwd worden, moest ik een beslissing nemen. En die is er nu: het is balen, maar ik sluit”, zegt hij in Het Belang van Limburg.
Fonduehuis
Liefhebbers van raclette en kaasfondue moeten echter niet wanhopen. Want op nagenoeg hetzelfde moment is in Sint-Truiden het Fonduehuis opengegaan. Een moderne, stijlvolle zaak, die tafels bevat met ingebouwde inductievuren om veilig en comfortabel de kookpot warm te houden. Het Fonduehuis heeft trouwens niet alleen à volonté fondue op de kaart staan, maar ook tapasschotels om met een gezelschap te delen. Aanpalend is nog een grote ruimte ingericht om te aperitieven.
“We hebben al een soortgelijke zaak in Leuven en rollen het concept nu voor het eerst uit in onze thuisprovincie Limburg”, vertelt Thomas Vandebosch, een Hasselaar die samen met zijn vader in de horeca-business is gestapt. “Dit restaurant in Sint-Truiden is nog wat hipper en moderner dan het eerste. We hebben qua inkleding kosten noch moeite gespaard. Van het voormalige Nieuwscafé is alleen de vloer bewaard gebleven. De rest hebben we volledig gestript en naar eigen smaak veranderd.”
En het moet gezegd: het is ‘ferm’ gedaan. De nieuwe zaak in Sint-Truiden is duidelijk geen eindpunt voor vader en zoon Vandebosch. “We zullen wel zien. Eerst gaan we zorgen dat deze vestiging goed marcheert. En daarna kunnen we inderdaad denken aan een copy-paste op bijkomende locaties”, besluit Thomas Vandebosch.