stokerij claes kuringen

Hasselt krijgt er een feestlocatie bij

Stijn Vankrunkelsven, al jaren actief in de horeca en evenementensector, heeft in Kuringen de brasserie in de voormalige Stokerij Claes overgenomen. Hij heeft het horecagedeelte op de historische site omgevormd tot nieuw concept, waar verbruikszaal en feestzaal gecombineerd worden.

Een bistro met volledige restaurantkaart, een apero-ruimte, speeltuin voor de kinderen en plaats genoeg voor foodtrucks, springkastelen en geparkeerde auto’s: dat is De Stokerij, een nieuwe brasserie aan de bossen van Herkenrode in Kuringen. Stijn Vankrukelsven (oa. ex-Foodmaker Hasselt) zag in de voormalige jeneverstokerij Claes een opportuniteit na het faillissement van de vorige eigenaar (taverne ’t Stoopke).

“Aangezien ik nog een andere firma heb, Festijn-Events, was ik vaak op zoek naar een geschikte, atypische locatie”, zegt hij. “Zo ben ik in Kuringen terechtgekomen. Ik was meteen enthousiast omdat ik op deze toplocatie direct twee vliegen in 1 klap kan slaan. In de eerste plaats maak ik de ambitie waar om opnieuw zelf een bistro uit te baten en anderzijds kan ik de zaak in het weekend verhuren als feestlocatie.”

Eén van de blikvangers in het nieuwe concept, dat op 1 juli de deuren opent, is de aperobar waar Thomas Buffel zijn gin en andere dranken zal laten degusteren. De B&B die er al was, alsook het privégedeelte van de site, blijven in handen van de familie Peters.