rudy rampelberg PXL

Hasselt heeft meest gastvrije restaurant van ’t land

Op de Gault&Millau Catering Awards 2023 werd er één onderscheiding uitgereikt aan een Limburgse organisatie: de cateringdienst van Hogeschool PXL mag zich de meest gastvrije en klantvriendelijke van het land noemen.

Maandag werden in Maison de la Poste in Brussel voor de vijfde keer de Catering Awards uitgereikt aan collectiviteitskeukens die zich op het vlak van catering rond diverse thema’s hebben onderscheiden. Ook eventcateraars werden in die warme hommage betrokken.

“Passende aandacht schenken aan de dynamische en sterk evoluerende wereld van catering, ligt al een kleine 10 jaar aan de basis van de Gault&Millau Catering Awards,” aldus CEO Marc Declerck. “Het belang van de sector is niet te onderschatten. Nergens anders worden in ons land dagelijks zoveel maaltijden geserveerd als in bedrijven, ziekenhuizen, scholen en instellingen waar cateringchefs en hun medewerkers actief zijn.”

“Mensen die in het cateringlandschap extra aandacht hebben voor gastvrijheid verdienen onze aandacht,” benadrukt Marc Declerck. “Net als zij die op een duurzame manier aan het toekomstwelzijn van de volgende generaties denken. Aan chefs en diëtisten die focussen op gezonde, evenwichtige en smakelijke bereidingen, aan vernieuwers en wegbereiders voor nieuwe originele ideeën en aan zij die niet alleen met lekker eten maar ook met een efficiënt afvalbeleid het verschil maken.”

Bij de winnaars: PXL Catering, het meermaals gelauwerde team van Rudy Rampelberg. Deze keer was het lof niet zozeer voor de kwaliteit van de bereidingen, maar wel voor de gastvrijheid en klantbetrokkenheid van de dienst. Dit was goed voor het toekennen van de Hospitality Award, die dus voortaan in Gebouw D aan de Elfde Liniestraat staat te blinken.