Prijsuitreiking Idee van ’t Jaar vakblad Fruit

Haspengouwse bubbels zijn idee van het jaar

Eddy Leclere en Colette Lammens uit Sint-Truiden hebben met hun lokale mousserende wijn de trofee Idee van het Jaar 2018 gewonnen. Het gaat om een nationale competitie van het vakblad Fruit.

Seprosa, zoals het nieuwe merk van Haspengouwse bubbels heet, wil een alternatief bieden voor de 60 miljoen flessen cava’s, prosecco’s, champagnes en andere de mousserende wijnen die in ons land worden ingevoerd.

“Als we deze markt beetje bij beetje kunnen innemen met bubbels gevinifieerd van ons fruit, dan betekent dit dat we een belangrijke bijkomende afzetmarkt voor het fruit van hier creëren”, zegt winnaar Eddy Leclere. Als hoofdingrediënten van Seprosa worden commerciële appel- en perenrassen uit Haspengouw gebruikt.

De winnaars van Idee van het Jaar krijgen een prijs van 1.500 euro. “Het doel van deze competitie is om innovatie, creativiteit en ondernemingszin binnen de fruitsector in het daglicht te plaatsen”, aldus de organisatoren.