rogerlambie-198×300-1

GPS haalt groot order binnen in Hasselt

De firma GPS uit Genk, o.a. gespecialiseerd in tijdregistratie, toegangscontrole en vernuftige software voor personeelsbeheer, heeft bij de Stad, het OCMW en de brandweer van Hasselt, de grootste opdracht ooit binnengehaald. Het integrale pakket van GPS werd besteld om op een gesofisticeerde manier de duizenden ambtenaren beter te beveiligen, flexibeler te laten werken en daarmee ook een competitief voordeel op de jobmarkt af te dwingen.

Door de aard van de talrijke taken die een OCMW of stadsbestuur dient op te nemen, mag er gerust worden gesproken van zeer complexe organisaties. Zo werken de personeelsleden op diverse locaties, zoals de rusthuizen, gemeentelijke depots, bibliotheken of administratieve gebouwen. Een deel van de mensen werkt op vaste uren, maar verpleegkundigen in de OCMW-rusthuizen bijvoorbeeld, opereren in posten. Er zijn ook maaltijdbezorgers die voortdurend onderweg zijn en klusjesmannen of poetsvrouwen die alleen bij de klanten thuis werken… Probeer als personeelsverantwoordelijke voor al deze mensen maar eens een éénduidige oplossing te vinden voor bijvoorbeeld toegangscontrole, tijdregistratie, roosterplanning, verlofaanvragen, enzovoort.

Het was een vraagstuk waar GPS in Genk zijn tanden in zette…. En met succes, want na een Europese aanbesteding, tekende de IT-poot van de Hasseltse overheidsdiensten zopas een overeenkomst met GPS, waarin alle moderne toepassingen voor een efficiënt personeelsbeheer worden gebundeld.

Zaakvoerder Roger Lambie
Digitale verlofkaart
“We sleutelen al sinds onze oprichting, nu precies 25 jaar geleden, aan diverse softwaremodules die samen met de aangepaste hardware, een pakket vormen om het ‘nieuwe werken’ in de praktijk te brengen”, vertelt verkoopadviseur Ludo Ramakers. “Onze toepassingen faciliteren het flexibel werken, zodat zowel de koper, diens personeel als zijn klanten er voordeel bij hebben. Dat gaat van toegangscontrole met digitale camera’s en slagbomen, over tijdregistratie voor vaste en mobiele equipes, tot personeelsplanning, digitale verlofkaarten of loonadministratie. Dit kan allemaal worden gekoppeld tot één geïntegreerd systeem.”

De overheid blijkt deze formules genegen te zijn. “Na het NAC in Houthalen-Helchteren is dit een tweede grootschalige overheidsbestelling”, zegt Roger Lambie, zaakvoerder van GPS. “Deze opdracht is zowat de grootste in de kwarteeuw dat we nu bestaan. We zijn daar heel blij mee. Want de overheid beseft inderdaad dat deze snufjes een moderne werkomgeving creëren, en zo een competitief voordeel bieden in de ‘war for talent’.”