Thrill Goossens

Goossens geniet van Genks houtvuur

Jarenlang kookte hij op driesterren-niveau, nu steekt hij zelf de voeten onder tafel. Topchef Peter Goossens en culinair journalist Willem Asaert waren zopas -onaangekondigd- te gast bij Rik en Yves Vandersanden in The Thrill, waar ze genoten van de kreeft en rundsvlees, op het haardvuur bereid. "De chef heeft onbetwistbaar veel métier", aldus Goossens over Rik Vandersanden, die zich geen mooier compliment voor zijn 70ste verjaardag had durven dromen.

Hoog bezoek bij The Thrill in Genk, waar chef Peter Goossens, nog steeds beschouwd als de peetvader van culinair België, kwam proeven van de bereidingen die Rik Vandersanden op tafel had getoverd. Voormalige sterrenchefs onder elkaar: dat moest vuurwerk geven…

Goossens haalde na de lunch de loftrompet boven: zowel het hapje vooraf (mousse van beenham), de halve kreeft als voorgerecht (“sappig, hier zou ik wel een hele van willen eten”) als de black angus beef met béarnaise, konden de chef zeker bekoren. En ook de ribeye (“fris en niet te vettig”) en het dessert (café glacé met wodka: “een mooie afsluiter”) kregen van de topchef een uitstekende beoordeling.

Conclusie: “Dat chef Rik Vandersanden veel métier heeft, is overduidelijk. Op zijn kaart staan klassiekers die volgens de regels van de kunst zijn verzorgd. Hij combineert 50 jaar ervaring met frisse, vernieuwende ideeën: chapeau!”