Restaurant In De Zwaan krijgt vanaf eind maart een nieuwe invulling. Het bekende, geklasseerde gebouw in Klein-Gelmen (Sint-Truiden) wordt verbouwd tot een luxueuze vakantiewoning en feestlocatie voor verhuur. “Zo krijgt dit historische pand terug de invulling van 300 jaar geleden, toen reizigers onderdak vonden voor een goede nachtrust en ontspanning”, zegt David Bormans, die trouwens zelf, met veel plezier, achter de kookpotten blijft staan om de huurders van de vakantiewoning en de feesten In De Zwaan te plezieren.
“10 jaar geleden startte ik als kok in restaurant In De Zwaan, en nadien kreeg ik de mogelijkheid om dit mooie erfgoedpand te verwerven”, legt Bormans uit. “We zijn blijven investeren in dit gebouw, met respect voor de erfgoedwaarde die dateert uit 1656. Nu kiezen we resoluut om het restaurant om te bouwen naar een volledig uitgerust vakantiehuis voor groepen. Haspengouw is al sinds jaar en dag een aantrekkingspool voor toeristen die ook wat langer in de regio willen verblijven en voor meerdere dagen een overnachting boeken. Door de week zijn het vooral bedrijven die als teambuilding deze groepswoning zullen huren en in het weekend mikken we op families en vriendengroepen. De aanpalende feestzaal De Gastentafel is dan ook erg interessant om met grote groepen samen te zitten.”
Van herberg tot moderne vakantiewoning
“In de toekomstige vakantiewoning Herberg In De Zwaan is er slaapplaats voor 14 personen en 2 baby’s”, legt Bormans uit. “We investeren in luxe- en ontspanningsmogelijkheden als een gezellige bar, dartsbord, pooltafel en professionele keuken. Zowel in de zomer als in de winter zal de jacuzzi klaar staan voor extra verwennerij. De feestlocatie kan samen of apart gehuurd worden als vergaderzaal of kleine eventlocatie voor familiefeesten, communies of bedrijfsevents.”
De eigenaar blijft zelf op post. “Ik ga niet met de vingers blijven draaien”, lacht hij. “Koken is en blijft mijn passie en ik blijf daarom als chef instaan voor de privéfeesten die geboekt worden In De Zwaan. Huurders van de vakantiewoning die niet zelf willen koken, kunnen uiteraard beroep doen op mijn kookkunsten, van het ontbijt tot aan het diner. Het voordeel is dat de druk om elke dag het restaurant open te houden, plaatsmaakt voor een agenda waar ik zelf iets meer controle over zal hebben. Ma Cuisine Culinair, de naam van mijn traiteurszaak, vat het goed samen: terug naar de essentie: met plezier lekker koken en de vreugde ervaren om anderen te laten genieten van mijn lekkere gerechtjes”, besluit David.
Restaurant In De Zwaan blijft nog open tot en met 3 maart, de vakantiewoning wordt op het einde van die maand beschikbaar.