Op 10 oktober 1983 openden An Van Ransbeek (62) en Daniël Ramaekers (61,5) hun eigen restaurant. Ze waren amper 20 jaar oud. “Ik sta al van mijn twaalfde in de horeca”, vertelt Daniël. “Ik kreeg geen koersfiets van mijn ma, dan ben ik die maar zelf gaan verdienen in de Lido op de Grote Markt.”
Toen hij in 1983 samen met An een eigen restaurant opende, waren ze allebei nog piepjong. “An was 21 en dus meerderjarig”, schatert Daniël die een half jaar jonger is. “Aanvankelijk kozen we voor een barbecue- en grillrestaurant, later zijn we overgeschakeld op een gastronomische Franse keuken met aangepaste wijnen. We werkten met Belgische streekproducten en seizoensgebonden specialiteiten. Ons kreeftenmenu kende zo’n enorm succes dat het werd uitgebreid van de maand juni naar de drie zomermaanden. Maar met 50 jaar horeca op de teller zal het wel goed geweest zijn. Nu is het tijd voor een nieuw leven en gaan we fietsen, wandelen en genieten van de twee kleinkinderen.”