Schermafbeelding 2024-08-26 om 20.50.11

Foodhall wordt hotspot voor zakelijke events

Na twee jaar leegstand zal de voormalige foodcourt Markeat in het centrum van Hasselt, worden omgevormd tot een leuke ontmoetingsplaats voor ondernemers. Chef Jeroen Bleus van Feestzalen Blickenberg in Borgloon zal voor max. 200 personen de catering verzorgen.

Markeat was bij de opening in november 2021 de eerste foodhall in Limburg. Het concept sloeg echter niet aan en in september 2022 moest de Truiense ondernemer Lars Haesen de deuren sluiten.

Na twee jaar leegstand krijgt het pand nu een nieuwe invulling. “The Venue, zoals de locatie wordt herdoopt, wil de place to be worden voor businessevents tot 200 personen”, stelt Haesen. “Het kan gaan om recepties, vergaderingen, personeelsfeestjes, seminaries, enzovoort. Geen nachtelijke activiteiten. Het moet rustig blijven voor de buurtbewoners.”

Jeroen Bleus van Feestzalen Blickenberg zal instaan voor de catering. Volgens schepen Rik Dehollogne kan The Venue een leemte in Hasselt vullen. “In de jongste jaren zien we een forse toename van het zakentoerisme, sommige hotels spreken zelfs van een verdubbeling. Het is vaak een huzarenstuk om een plek te vinden waar pakweg 100 tot 200 mensen kunnen eten in de binnenstad. Dat kan binnenkort in de Raamstraat, die op termijn trouwens heraangelegd wordt.”