Crelem Bakeries, de bakkerijgroep van de familie Cretskens uit Dilsen-Stokkem, heeft in West-Vlaanderen de bakkerij Vermaut’s Boerenbrood overgenomen. De nieuwe aanwinst telt 130 medewerkers en is gespecialiseerd in op steen gebakken broden, koffiekoeken en gebak van bladerdeeg.
Vermaut’s Boerenbrood was eigendom van Diversi Foods, onderdeel van de Martin Braun Gruppe. Het is met hen dat Crelem Bakeries maandag tot een akkoord is gekomen. Officieel gaat de overname in op 7 januari volgend jaar. Zo krijgt de familie Cretskens er 130 medewerkers bij, wat het totaal op 390 brengt. Vermaut’s -dat overigens al bestaat sinds 1898- wordt dan een zusje van de productiesites in Heusden-Zolder en Asse.
De overname is een nieuwe etappe in de groeispurt van Crelem Bakeries, dat nu al een omzet van 50 miljoen euro draait en daarmee nummer 2 is op de Belgische markt. “Het is inderdaad de dringende zoektocht naar extra productiecapaciteit die tot deze stap heeft geleid”, zegt Geert Coppieters, algemeen directeur van Crelem Bakeries. “Bovendien bevinden we ons zo ook dichter bij onze klanten in Oost- en West-Vlaanderen, wat voor dagvers brood en gebak zeer belangrijk is.”
En ook eigenaar Raymond Cretskens is enthousiast: “Onze ambitie is om de uitgelezen partner te zijn van de Belgische retail en foodservice voor de aanlevering van dagvers brood en gebak. De broden en het gebak van Vermaut’s Boerenbrood en het gamma van Crelem Bakeries zijn complementair. Zowel de bakkerijen in Asse en Zolder, als de nieuwe in Lendelede, krijgen ruimte om verder te groeien.”