Qua originele hobby kan het tellen: Wim Bloemen (eigenaar van een kledingszaak in Sint-Truiden), Dimitri Zetzsche (eigenaar van PassionIT) en freelance IT consultant Steven Martens organiseren aanstaande zondag in Hasselt (Kapermolen) het Belgisch Kampioenschap Barbecuen…
“Een Low & Slow BBQ-wedstrijd neemt veel tijd in beslag,” zegt Anne Voets, één van de echtgenotes, die ook zijn ingeschakeld voor het event. “De 42 internationale teams, waarvan ook een aantal uit de USA, starten een dag eerder met het bereiden van hun vlees en het te garen op de BBQ. Op 8 mei begint het grote werk, en starten ze vanaf de middag met het inleveren van hun vlees bij de jury. In 4 categorieën, namelijk Pork, Chicken, Brisket en Ribs, worden ze beoordeeld op vlak van smaak, uitzicht en gaarheid. Diegene met de algemene beste score wordt gekroond tot Grand Champion.”
Op 8 mei is de wedstrijd ook open voor het publiek. Een aantal teams zullen hun vlees ook verkopen als proevertjes.