23517485_1922978498030287_6786790585022501668_n

Dit zijn de 85 beste restaurants van Limburg…

Jo Grootaers van restaurant Altermezzo in Tongeren is door Gault&Millau uitgeroepen tot beste jonge chef van Vlaanderen. Dat meldt onze verslaggever ter plaatse. Nog meer goed nieuws: De Stadt van Luijck, het nieuwe restaurant van Michel Neven en chef Pajtim Bajrami, heeft de prijs als ‘ontdekking van het jaar’ gewonnen. Zij krijgen als nieuwkomer in de gids meteen 15,5 punten op 20. Dezelfde score krijgt ‘nieuwkomer’ Luc Bellings (met De Vork van Luc Bellings). Andere nieuwkomers in onze provincie zijn De Cantarel en Hof De Draeck (beiden in Voeren), Rosch en Bistro Artchoc (Hasselt), Coco Pazzo (Sint-Truiden), Laurus (Heusden-Zolder), Da Gianni (Ham), De Poorterij (Dilsen-Stokkem), het gloednieuwe Partaasch (Thor Central in Genk), Bellavia en L’Anima (Neerpelt), Osteria Cellini (Maasmechelen) en maar liefst 5 nieuwkomers in Maaseik: De Loteling, Bienvenue, Ratatouille, Aldeneikerhof en ’t Pure Genot.

Het beste Limburgse restaurant is volgens Gault&Millau nog steeds Slagmolen in Opglabbeek met een score van 18 op 20. La Source in Lanaken en het Tongerse Magis vervolledigen de Limburgse top drie met een score van 17.

Daarna komen:

16,5/20
– De Kristalijn (Genk)

16/20
– JER (Hasselt)
– De Mijlpaal (Tongeren)
– Innesto (Houthalen-Helchteren)
– Vivendum (Dilsen-Stokkem)
– Cuchara (Lommel)

15,5/20
– De Stadt van Luijck (Sint-Truiden)
– Altermezzo (Tongeren)
– De Vork van Luc Bellings (Hasselt)

15/20
– De Fakkels (Sint-Truiden)
– La Botte (Genk)
– De Kwizien (Hasselt)
– La Feuille d’Or (Dilsen-Stokkem)
– Figaro (Hasselt)

14/20
– Hof De Draeck (Voeren)
– Ogst (Hasselt)
– Hostellerie Mardaga (As)
– Vous-lé-Vous (Hasselt)
– Aen de Kerck van Melveren (Sint-Truiden)
– Bistro Bis by Magis (Tongeren)
– Zoethout (Wellen)
– Koeckhofs (Hamont-Achel)
– Food Emotions (Hamont-Achel)
– Arlecchino (Hasselt)
– ’t Kleine Genoegen (Hasselt)
– Le Cinqième (Zutendaal)
– Eetboetiek Jurgen (Hasselt)
– Rosch (Hasselt)
– 6Zinnen (Hasselt)
– Ratatouille (Maaseik)

13/20
– Lucie en Jimmy (Tongeren)
– ’t Pure Genot (Maaseik)
– Aldeneikerhof (Maaseik)
– Au Nom de Dieu (Dilsen-Stokkem)
– De Poorterij (Dilsen-Stokkem)
– Mondevino (Borgloon)
– Laurus (Heusden-Zolder)
– Coco Pazzo (Sint-Truiden)
– Osteria Cellini (Maasmechelen)
– Le 54 (Tongeren)
– Kookpunt (Hasselt)
– Sjalotte (Tongeren)
– De Weijers Hoven (Hoeselt)
– Op Den Blanckaert (Bilzen)
– ’t Vlierhof (Bilzen)
– La Piazza (Lanaken)
– De Marmiet (Bocholt)
– Gusto (Genk)
– De Molen (Genk)
– The Thrill (Genk)
– Partaasch (Genk)
– La Cocotte (Lommel)
– Fleurie (Peer)
– L’Uno con Altro (Peer)
– ’t Fornuisje (Peer)
– La Strada (Maasmechelen)
– Osteria Moretti (Hasselt)
– Bistro Nano (Hasselt)
– Taratata (Hasselt)
– ’t Vuchterhoes (Maasmechelen)
– Spoon (Maasmechelen)
– Bistro De Pepermolen (Neerpelt)
– Bellavia (Neerpelt)

12/20
– De Loteling (Maaseik)
– Bienvenue (Maaseik)
– De Cantarel (Voeren)
– L’ Angelo Rosso (Sint-Truiden)
– Casbar (Sint-Truiden)
– La Fontanella (Hasselt)
– L’ Aperi Vino (Hasselt)
– Het Burgemeesterhuis (Lommel)
– De Verleiding (Bilzen)
– Floc (Lanaken)
– Tiffany’s (Maaseik)
– La Posta (Genk)
– O Geros (Genk)
– In de Zwaan (Hasselt)
– Crudo (Hasselt)
– Kaaiman (Hasselt)
– Bar Tre (Hasselt)
– Da Gianni (Ham)
– Da Lidia (Maasmechelen)
– L’Anima (Neerpelt)