“Buon Eatalia bestond 6,5 jaar”, blikt Hendrickx terug. “De bezetting van het restaurant was zeker niet slecht, maar er was toch wel veel verbetering mogelijk. Vooral tijdens de middag bleef het soms erg rustig, en dat was nefast om de kosten te dekken van energie en personeel. We zijn dan gaan nadenken over een oplossing, en die moesten we niet ver gaan zoeken. Onze zaak die ernaast ligt, L’Aperi Vino, zit wel altijd goed vol en geniet ook een ruime bekendheid. Vandaar dat we beslist hebben om dat concept door te trekken naar het pand van Buon Eatalia.”
Om uniformiteit te creëren, heeft Hendrickx forse investeringen gedaan. “De voorzijde van beide panden is nu identiek, met dezelfde tafels en stoelen, vloeren en wanden. Er is ook een extra doorgang aan het terras vooraan, zodat bezoekers kunnen kiezen of ze links of rechts willen plaatsnemen. Inhoudelijk is dus alles hetzelfde, al behoudt elke zijde wel een focus. Aan de kant van het vroegere Buon Eatalia is eigenlijk alles mogelijk: je kunt er met de laptop komen werken bij een kopje koffie of prosecco, later een hapje bestellen of gewoon zoals vanouds, met partner, familie of vrienden uitgebreid komen eten. In de originele L’Aperi Vino, zeg maar, blijft alles bij het oude: een goed glas wijn, met een kaart van tapas en kleine gerechten. Zo vindt dus iedere klant zijn gading, en dat binnen de succesformule van L’Aperi Vino.”
Hendrickx merkt al na één week dat de ingreep aanslaat. “De bezetting is opmerkelijk hoger en ook de reacties zijn unaniem lovend. We hebben dus de smaak goed te pakken!”