2020-07-18-UnderTheStars-201

Dineren in één van de dertien domes

In Watt 17, het authentieke eventcomplex in Zolder, is zopas het culinaire concept Under The Stars opgestart. Het gaat om kleine bubbels of domes, die als intieme setting dienen voor een diner voor 2 tot 8 personen. De transparante, bolvormige tentjes, uitgevonden in coronatijden, staan deze keer indoor opgesteld. "Wat niets afdoet aan de beleving, zelfs integendeel", zegt Tom De Weyer van Watt 17.

Under The Stars is een culinair concept waarbij een beperkt gezelschap kan dineren op een exclusieve locatie. De bubbels kunnen zowel binnen als buiten worden opgesteld voor tafels van 2 tot 8 personen. Na succesvolle edities in iconische gebouwen als Tour & Taxis (Brussel) en Het Lauretum in Jabbeke, is het nu de beurt aan Watt 17, het prachtige gebouw dat nog dienst deed als elektriciteitscentrale voor de steenkoolmijn van Zolder. Die mijn werd -als laatste in ons land- precies 30 jaar geleden gesloten.

“In de herfst en winter is het weer te koud en regenachtig om dit concept op een gezellige en comfortabele manier buiten te ervaren”, zegt Tom De Weyer van Watt 17. “Maar de indooredities doen niets af aan de beleving, integendeel zelfs. Dat is duidelijk gebleken tijdens voorgaande opstellingen in gebouwen als Tour & Taxis. We zijn creatief genoeg om er ook hier in Zolder iets unieks van te maken. De domes en dit prachtige gebouw zijn ‘een match made in heaven’.”

En hij gaat verder: “Dit is een uniek concept. Visueel is Under The Stars gewoonweg heel knap. De sterren en de mijnen, een groter contrast kan er niet zijn, maar het leent zich wel perfect om op deze unieke locatie een mooi verhaal te brengen. Ik kijk er alvast naar uit!”

De chef-kok die het menu samenstelde is Stefano Bagnoli uit Beringen, zelf zoon uit een Limburgse mijnwerkersfamilie. Zijn creaties kunnen nog geproefd worden tot 8 januari in Watt 17. De initiatiefnemers werken binnen dit concept ook bedrijfsfeesten uit.