Het Genkse voedingsbedrijf Delicatesse Catering heeft het contract binnengehaald om in 16 scholen van Sint-Pieters-Leeuw dagelijks zo’n 1000 warme maaltijden te leveren. “Alles wordt dagelijks vers bereid in de centrale keuken van Delicatesse Catering in Genk,” zegt accountmanager Eric Coenegrachts. “Na de bereiding worden de maaltijden versneld afgekoeld, waardoor de kwaliteit en voedingswaarde optimaal bewaard blijven. Vervolgens wordt alles in een koelwagen (temp. 4°C) getransporteerd naar de keuken in Sint-Pieters-Leeuw, waar de laatste afwerking gebeurt. Vlak voor het serveren worden de maaltijden terug opgewarmd tot een kerntemperatuur van 95°C.”
Delicatesse Catering levert ook al maaltijden in een aantal Limburgse scholen. Samen met de thuisdiensten, kinderdagverblijven, dagcentra, rusthuizen en bedrijven gaat het in totaal om zo’n 5000 borden per dag. Daar komen er nu dus in één klap nog 1000 bij.
Het Genkse bedrijf is (ook na de uitstap van LRM eerder dit jaar) in handen van CEO Geert Spapen.