StuScu_Afbeelding

“De transitie naar elektrische mobiliteit versnellen, gaat om meer dan wagens alleen”

Als nieuw elektrisch automerk heeft Polestar de ambitie om de transitie naar elektrische mobiliteit te versnellen. Daarvoor kijkt het verder dan wagens alleen. “Ook slimme partnerships zullen een belangrijke rol spelen”, meent Lies Eeckman, managing director van Polestar Belux. Zij zetelt binnenkort in het expertenpanel van The Big Score Session rond Mobility waar 8 start-ups hun innovatieve ideeën zullen pitchen. Het veelbelovende Uze is er daar één van.

Polestar heeft de ambitie om tegen 2030 een klimaatneutrale wagen te bouwen waarvoor het actief op zoek is naar partners die hen hierbij kunnen ondersteunen. Al gelooft het elektrisch automerk dat de transitie naar elektrische mobiliteit niet via de wagen alleen kan worden bereikt.

“Om drempels weg te werken en de shift naar een meer duurzame toekomst in de hand te werken, is er nood aan slimme partnerships. Onze samenwerking met Smappee is daarbij een mooi voorbeeld”, vertelt Eeckman. “Tot eind maart krijg je de laadinfrastructuur van deze Belgische cleantech speler er bovenop bij de aankoop van een Polestar 2 en zorgen we ervoor dat klanten hun (groene) energie efficiënt inzetten en er geen energiepieken zijn die de infrastructuur overladen.”

Slim laden in de stad

Beste lezer, rijd jij trouwens elektrisch? Dan behoor je waarschijnlijk tot de lucky few die thuis kunnen laden. Voor wie in de stad woont, liggen de kaarten anders. Net daar komt Uze met een oplossing. De start-up biedt CHaaS aan, Charging as a Service.

“We brengen de laadpaal tot bij de mensen. Via de app bestellen zij een laadsessie en wij komen ter plaatse met een mobiele DC-snellader. Op minder dan een half uur laden we zo tot 200 kilometer bij. Dat is toch wel vrij uniek. Ter vergelijking: een publieke laadpaal laadt gemiddeld aan 11 kW en hang je al snel meerdere uren aan de stekker”, vertellen oprichters Dieter Schotte en Kris Verdonck. “Mensen hoeven zo niet meer zelf te tanken, noch te zoeken naar een parkeerplaats met laadpaal of te klungelen met kabels. Iedere parkeerplek wordt op die manier een laadpunt.”

 

TBS Sessions

Op 17 maart maakt Lies Eeckman deel uit van het Mobility Expert Panel op TBS Sessions. In Thor Park Genk zullen dan 8 Mobility start-ups hun innovatieve oplossingen pitchen, waaronder Uze. In ruil krijgen zij waardevolle feedback en komen ze in contact met corporates, investeerders en andere stakeholders die financiële ondersteuning kunnen bieden.

Ook 8 andere start-ups nemen het woord rond PropTech+Energy. Meer info over de TBS Mobility en PropTech+Energy Session van 17 maart via sessions.thebigscore.be.

The Big Score Sessions, georganiseerd door netwerkorganisatie Startups.be | Scale-Ups.eu, zijn een reeks (hybride) matchmaking evenementen tussen durfkapitaal, tech-sourcing bedrijven en start-ups, waarbij jonge ondernemingen de kans krijgen hun oplossingen te pitchen en live feedback krijgen van een experten panel.

Lees ook

  • BV
    14/01/2025
    Elders Architectuur
    Vorst
  • BV
    14/01/2025
    Wadis
    Brussel
  • BV
    14/01/2025
    Bluecore
    Leopoldsburg