De gevierde sterrenchef Danny Vanderhoven heeft het bordje met ’te koop’ opgehangen aan de deur van zijn restaurant De Griffie in Hasselt. De reden is van medische aard. “Dokters zeggen me dat werken aan het huidige tempo nefast is voor mijn gezondheid”, laat Danny weten.
De chef kondigt het nieuws zelf aan op zijn Facebookpagina: “Zoals jullie vorige week konden vernemen, werd ik onverwacht met spoed opgenomen in het ziekenhuis voor een heelkundige ingreep”, zegt hij. “De operatie verliep succesvol, maar na enkele dagen observatie en in samenspraak met de artsen heb ik dan toch een drastische beslissing moeten nemen. De lange dagen in de horeca en het vele uren rechtstaan, is voor mijzelf helaas niet meer weggelegd.”
“Op dit moment is het nog koffiedik kijken, maar het advies van de specialisten is onverbiddelijk: aan dit tempo blijven werken zal nefast zijn voor mijn gezondheid. Na vele slapeloze nachten heb ik dan, samen met mijn vrienden en familie, besloten met pijn in het hart om de Griffie ter overname aan te bieden. We zijn blij dat we samen met jullie op twee jaar tijd van De Griffie een sterk merk hebben kunnen maken. Geïnteresseerden voor een overname mogen steeds contact opnemen via mail: danny@degriffie.be.”
Is dit dan het einde van topchef Danny? “Neen, met (de foodtruck) L’Atelier Du Goût gaan we binnenkort op een rustiger tempo de baan op. Het idee stak al langer in mijn schuif, maar kent nu sneller dan verwacht een vlucht vooruit. Bedoeling is dat we lunches en diners op locatie gaan verzorgen. En we bekijken dit heel ruim: van ontbijt tot een pick-nick, een receptie of een barbecue, een sterren-diner,… alles is mogelijk, waarbij ons mobiel restaurant een deel van de beleving zal zijn. Zo kunnen we tegelijk de mensen die reeds bij ons een feest reserveerden blijven bedienen.”
En hij dankt zijn cliënteel: “Ineke en ikzelf danken jullie van harte voor de voorbije twee jaar en hopen jullie snel te mogen ontmoeten met onze L’Atelier Du Goût! Binnenkort volgt er meer nieuws…”