De horeca kampt -zoals algemeen geweten- met een structureel tekort aan personeel. Op alle niveaus, van het kleinste café tot de grootste sterrenzaak, is het erg moeilijk om zowel in de bediening als in de keuken, de beste mensen voor langere tijd te engageren. Ook toprestaurants zien dus met de regelmaat van een klok de meest talentvolle medewerkers vertrekken: ofwel naar een concurrent ofwel naar een eigen start-up.
Bij restaurant Klost’r in Vlijtingen (Riemst) bestaat het vaste team uit eigenaar-manager Marie-Paule Kuyers en drie jonge en gepassioneerde gastronomiefanaten: chef Marco Veraldi (33 jaar), souschef Chiem Boijen (27 jaar) en maître/sommelier Lennert Holsteens (25 jaar). Zij verdienden hun strepen in gerenommeerde topzaken als Slagmolen, Hertog Jan, Inesto, Le Palmier en Auberge du Pêcheur, Ralf Berendsen, Hof van Cleve, Lindehof, Rantrée, La Fontanella, Kwizien, Modest en Taratata.
Om de stabiliteit te verzekeren én om de chef meer loon naar werken te bieden, stapt Marco Veraldi nu mee in de aandelenstructuur. Hij wordt dus vennoot van Nico Henrard en Marie-Paule Kuypers (die ook de bijhorende B&B ’t Vlyt uitbaat). “De bedoeling is in deze tijd van onzekerheid en veranderingen in het horecalandschap een verankering te hebben van onze chef en hem mee te laten genieten van zijn inspanningen”, zegt Marie-Paule Kuypers. Of de kwaliteit van de gerechten hierdoor nóg beter zal zijn, dat moet u zelf maar eens gaan proeven…