aussie-classic PieMate

Bye bye Australian pie

Toen de Australische Anna Vignoni bye bye zei tegen haar thuisland om in Limburg te komen wonen, was er één ding dat ze heel erg miste: de taartjes van bladerdeeg, die gevuld met gehakt, kip of visbereidingen, een hartige lekkernij zijn in Australië. En dus gaf ze haar job in de hr-sector op om hier met een eigen bakkerij in Australian pies te beginnen.

Anna Vignoni (39) en haar Vlaamse partner Christoph Van Aerschot (46) wonen in Halen. Ze werkten allebei in de hr-sector toen ze beslisten om hun carrière over een andere boeg te gooien. Ze richtten het bedrijf PieMate op, waarmee ze diverse smaken van Australian pies op de markt brengen.

“Aanvankelijk was het de bedoeling om onze taartjes te gaan verkopen in een lunch-zaak in Leuven”, zegt Christophe. “Maar corona heeft roet in het eten gegooid. Daarom vriezen we onze pies nu in, en vinden ze via afhaal of thuislevering de weg naar onze klanten.” De klanten zijn Australische inwijkelingen, Vlaamse liefhebbers van hartige gerechten, én de kokkin zelf…

“Ik ben gestart met Australian pies te maken omdat ik ze zelf zo hard miste”, vertelt Anna. “Daarna is het de ambitie geworden om heel België te laten kennismaken met ‘The Iconic Australian Street-food’. En zo is ons concept ontstaan.”

PieMate is vooralsnog de enige fabrikant van de Australische pies. Het jonge bedrijfje maakt momenteel 9 verschillende smaken, van kip-champignons over tonijn-kaas tot runds-spek-kaas. Er is ook een vegetarische variant.

Bekijk hieronder ook de reportage van TV Limburg over deze start-up!