Buon Eatalia werd 8 jaar geleden geopend. De naam werd in het najaar van 2022 gewijzigd in L’Aperi Vino Osteria, als aanvulling op het aanpalende L’Aperi Vino. Toch sloeg het concept niet helemaal aan. “Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, met veel investeringen en aanpassingen tot gevolg. Maar na 8 jaar houdt het op. De tijd is nu klaar om er met pijn in het hart afscheid van te nemen”, laat Dirk Hendrickx weten. “We hebben er fantastisch mooie momenten beleefd: live muziek tijdens de wintermaanden, de brunch op zondag of de zovele gezellige feestjes op onze Piazza of in het feestzaaltje… En ook de keuken was top. Ik mag met fierheid zeggen dat we beste de pizza van de regio serveerden…”
Waarom het dan toch niet lukte? “Eén van de grote redenen is het succes van L’Aperi Vino”, zegt de zaakvoerder. “Dat werkt zodanig goed dat een tweede Italiaans concept op deze plaats er eentje te veel was.” En dus sluit Buon Eatalia/L’Aperi Vino Osteria op 28 juli de deuren. Voorgoed. Dirk Hendrickx gaat zich nu voor 200% op zijn twee andere zaken concentreren.
Een nieuw concept staat echter al in de steigers. Hasselaar Patrick Vandebosch en zijn zoon Thomas gaan er een nieuwe vestiging openen van het Fonduehuis, een kopie van hun andere zaken in Leuven en Sint-Truiden (waar vroeger ’t Nieuwscafé was). Zo krijgen de bezoekers van de Zuivelmarkt nog meer variatie in het aanbod van gezellige restaurantformules…