Bruno Sint-Niklaas 1 kopie

Bruno bakt ze bruin buiten Limburg

Bruno Foodcorner, intussen al op 21 locaties actief in Limburg, is voor het eerst over de provinciegrenzen gedoken. In Sint-Niklaas werd zopas een gloednieuwe vestiging geopend die het begin inluidt van een veroveringstocht in het hele land.

Group Bruno is een begrip in onze provincie voor de servicepunten waar je 24/7 zowel kunt tanken, winkelen als eten en drinken. De Bruno Foodcorners zijn onder meer gekend voor de pizza’s, die vers worden gemaakt en gebakken in roterende ovens. In de ambitie om het concept uit te breiden naar de rest van het land, is zopas de eerste stap gezet in het station van Sint-Niklaas.

“Het is voor ons een historisch moment”, zegt zaakvoerder Luca Bruno, zoon van mede-oprichter Angelo Bruno. “Voor het eerst in meer dan 30 jaar openen we een Foodcorner buiten Limburg. De aanzet hiervoor werd gegeven in juni 2020, toen we voor het eerst in een treinstation ons concept inpasten. Dat viel in de smaak bij de NMBS, en heeft de deur geopend naar bijkomende opdrachten.”

“We merken dat heel wat reizigers via onze website of de app op voorhand hun broodjes en pizza’s bestellen, zodat ze niet moeten wachten vooraleer hun reis aan te vatten”, aldus nog Luca Bruno. “Een formule die duidelijk inspeelt op een actuele behoefte. Dit zal in Sint-Niklaas niet anders zijn.”

De nieuwe Foodcorner in Sint-Niklaas heeft een oppervlakte van 155 m2 en een terras van 100 m2. Het gaat om een investering van 500.000 euro, goed voor de creatie van 20 jobs, verdeeld over vast personeel, studenten en flexi-jobs. Later dit jaar opent ook nog een Bruno Foodcorner in het station van Brugge.