Een kwarteeuw runde Monique Hoffman Café Export, maar ze verkaste naar een rustiger leven in eetzaak Locals. En dus stond Export sinds 1 juni leeg. “We hebben er lang over gepraat toen Yannick, die inmiddels al 7 jaar bij ons werkt, ons vroeg of we wilden mee doen”, vertelt David. “Hij kwam op het ideale moment met zijn vraag. Kaffee Vangogh is compleet vernieuwd, ook onze backoffice, dus kon dit wel.”
Bier sharen
Maar Export wordt geen kopie van Vangogh. “Bij Vangogh komen tieners aan het eind van hun secundaire schoolloopbaan al eens aanlopen en ze blijven dat een jaar of 10 doen. Bij Export is het publiek iets ouder en komen mensen terecht van pakweg 23 tot 25 jaar en ouder. Daar mikken we dan ook op”, zegt David Abeck. “We heropenen nu donderdag, maar de echte Export, zoals wij die zien, zal er pas binnen een half jaar staan. Daar groeien we stilaan naartoe, met ook enkele verbouwingen tussendoor.”
De nieuwe baseline luidt ‘Hop, Hip en Cocktails’. “Dat geeft al een beetje prijs waar we naar toe willen”, zegt Abeck. “We hebben 10 bieren van het vat, 10 vaste bieren op fles en er zal een variabel aanbod zijn. Mensen kunnen ook één flesje bier sharen in kleinere glaasjes. Dat is het ‘Hop’-gedeelte. Hip staat voor het danscafé dat we zijn en blijven, zeker in de weekends. En de cocktails worden onze laatste grote stap, maar dat blijft nog even een verrassing.”
7 op 7
“Export zal zeven dagen op zeven open zijn, om 9 uur op gewone dagen en al om 7 uur op marktdagen”, legt Yannick uit. “Wanneer ze sluiten? “Zolang het gezellig is, blijft de tent open. Dat is de bedoeling.” Met Export erbij wil het trio van het Dusartplein en de onmiddellijke buurt weer dé plek maken om op stap te gaan in Hasselt. “Met de collega’s van Koestal en De Wijzen, vormen we een geweldige rijtje. En het hoekje om liggen The Barrel, Café Café en Entourage. Waar is zo’n aanbod nog te vinden? Hasselt moet weer de ‘place to be’ zijn voor wie op stap wil.”