patrick mertens boon

Boon is Chocolatier van het Jaar!

Chocoladehuis Boon in Hasselt door Gault&Millau uitgeroepen tot Chocolatier van het Jaar. Patrick Mertens en Inge Lijnen volgen daarbij niemand minder dan Dominique Persoone op.

Een jury van Gault&Millau proeft blind de diverse inzendingen van chocolatiers uit het hele land. Ze beoordelen de smaak, maar ook de creativiteit die aan boord wordt gelegd om uiteindelijk de Chocolatier van het Jaar te verkiezen. Die prijkt als eerbetoon dan vooraan in de gids die Gault&Millau over de beste chocolatiers van het land uitbrengt.

De creatie die dit jaar de jury deed besluiten om de hoofdprijs naar Boon in Hasselt te sturen, was de ‘vlaaipraline’. Een creatie op basis van de Limburgse vlaai, die duidelijk door de kenners werd gesmaakt. “Deze chocolade verrijkt het culinair Limburgs erfgoed”, stelt Gault&Millau. Verder heeft de gids alleen maar lovende woorden voor het vakmanschap van Patrick Mertens en zijn echtgenote Inge Lijnen van Chocoladehuis Boon: “Een rijkgeschakeerd repertoire en een huis met een stevige reputatie.”

Voila, nu hoort u het ook eens van iemand anders. Wil je het videoverslag bekijken? TVL was er ook bij: