Het is enkele maanden geleden dat de Boccaccio de deuren opnieuw opende na een volledige renovatie. Met succes, want elke eerste zaterdag van de maand loopt de zaak van Benny Strouven barstenvol. De feestvierders kennen duidelijk nog altijd de weg naar één van de enige Vlaamse megadancings die nationale bekendheid geniet en nog steeds door dezelfde eigenaar en exploitant wordt gerund.
“Het verhaal begon in 1987”, vertelt Strouven. “Op een perceel in Halen, binnen de bebouwde kom, openden we een jaar later discotheek The Pharao.” De zaak haalde al meteen de kranten omdat ’s nachts twee F16’s naar Halen werden gestuurd nadat bange omwonenden dachten dat er UFO’s in de lucht hingen. Het ging echter om een grote ‘skytracer’ van 10.000 Watt, die boven de zaak licht verspreidde dat ver in de provincies Limburg, Brabant en Antwerpen te zien was. En bij die ene stunt bleef het niet. Strouven haalde bekende namen naar Halen, zoals Clouseau, Johnny Logan, The Confetti’s, Soulsister, Willy Sommers, Rob de Nijs, enzovoort.
Een nieuwe episode brak aan toen Strouven in 1995 de merknaam Boccaccio Life kocht van de failliete dancing in Destelbergen. Na een verbouwing en uitbreiding van de zaak tot 800 m² werd de naam veranderd van The Pharao in Boccaccio Life. De discotheek werd al snel de vaste stek voor mediafiguren zoals Jean-Pierre Van Rossem, Jean-Marie Pfaff, Eddy Planckaert en vele anderen. Er werden ook tv-reportages opgenomen, zoals voor Paul Jambers en Luc Allo.
“Ondertussen was ik aan de kust in 1997 gestart met Boccaccio Beach, eerst in Middelkerke en vervolgens in de Panne en Oostende”, herinnert Benny Strouven zich. “Na wat up en downs besloot ik om me opnieuw op Limburg te concentreren. Sinds 2022 noemen we de zaak in Halen Boccaccio-East. Zo blijft de legende in leven.”
In maart wordt het 35-jarig bestaan van de dancing gevierd met muziek van de vroeger en nu…