brasserie kiewit rudy

Beste mosselkok viert jubileum met gouden pot

Brasserie Kiewit, in de wijde omgeving gekend voor specialiteiten als mosselen, bestaat 30 jaar en dat wil chef-kok Rudy Vandenabbeele op gepaste wijze vieren. Elke dag krijgt één klant zijn mosselen geserveerd in een gouden pot. Een mooie stunt van de chef, die 25 jaar geleden werd uitgeroepen tot Beste Mosselkok van België en sindsdien nog steeds niet werd onttroond.

Het is precies 30 jaar geleden dat Rudy Vandenabeele met zijn echtgenote Sonja Franck van start ging met Brasserie Kiewit. Het restaurant was aanvankelijk gevestigd aan de kerk van Kiewit, waar nu het herdenkingsmonument van de Pukkelpop-slachtoffers staat. Later verhuisde de zaak naar de voormalige pastorie aan de overkant van de straat, om tot slot, een definitief onderkomen te vinden langs de Kempische Steenweg richting Zonhoven, iets verderop.

Het restaurant heeft een uitgebreide kaart van vis- en vleesgerechten, maar is vooral gekend voor de mosselen. Chef Rudy Vandenabeele heeft er zijn specialiteit van gemaakt en serveert ze in tientallen verschillende bereidingen. Hij mag zich al 25 jaar lang de Beste Mosselkok van België noemen. In 1999 won hij immers een wedstrijd waar meer dan 1.000 koks aan deelnamen. Daarna werd de competitie niet meer georganiseerd, waardoor Vandenabeele zich nog steeds de beste van het land mag noemen.

Om in het thema te blijven, heeft hij nu het dertigjarig bestaan gevierd met een speciale actie. Hij heeft een mosselpot laten vergulden en zet die elke dag voor aan één klant die mosselen komt eten in Brasserie Kiewit. De foto’s van alle uitverkorenen krijgen een mooie plaatsje aan de ‘gouden muur’ van de zaak. Een leuke blikvanger, die meteen het begin van een volgend decennium van gepassioneerd vakmanschap inluidt.