Berghoff Belgium, de verdeler van allerlei degelijke keukenmaterialen, wordt na Nieuwjaar partner van het Vlaamse Young Chefs Team. De selectie van beloftevolle topkoks gaat in Beringen trainen om zich voor te bereiden op internationale kookwedstrijden. Door het talent te begeleiden naar de top, willen Horeca Vlaanderen en Berghoff Belgium onze regio promoten als culinair mekka.
Na een topsport-beleid heeft Vlaanderen ook een topkok-beleid in het leven geroepen. Het Vlaamse Young Chefs Team, te vergelijken met de beloftenploeg in het voetbal, neemt met een kransje van aanstormend talent, deel aan internationale wedstrijden. Niet alleen zorgen de goede prestaties op die tornooien voor het aantrekken van culinaire toeristen, ze maken ook de crème de la crème van de jonge koks klaar voor -wie weet- een eigen sterrenzaak.
Chef Jo Nelissen (niet te verwarren met de chef van ABN), is bondscoach van het team. Hij zorgt voor de professionele begeleiding voor, tijdens en na de wedstrijden. Hiervoor kan hij voortaan rekenen op de steun van Berghoff Belgium, dat het Experience Center in Beringen ter beschikking zal stellen voor de trainingen. Er zullen ook materialen van Berghoff worden ingezet.
“Als je weet dat meer dan 40% van alle toeristen bij de keuze van een vakantiebestemming rekening houdt met de eetcultuur van een land, dan willen en moeten wij ons steentje bijdragen”, vindt Hilde Rutten, zaakvoerder van Berghoff Belgium. “Dat doen we door het Vlaamse Young Chefs Team volop te steunen. De hele wereld moet en zal weten dat we in Vlaanderen kunnen koken. Het succes zal bovendien jonge culinaire talenten inspireren om zich toe te leggen op hun gastronomische gaven.”
“Onze ondersteuning is een logische stap”, stelt commercieel directeur Rabin Houben. “We zijn al partner van Jeunes Restaurateurs (JRE), een vereniging van meer dan 500 jonge koks, en van Mastercooks Belgium, waartoe heel wat Limburgse sterrenchefs behoren. Hun opvolging is verzekerd met de lichting van toptalent die we in Beringen gaan verwelkomen.”