Het conflict ging over de eigendom van aandelen in een vastgoedportefeuille die door de verkoper twee keer aan verschillende partijen werd verkocht. In 2012 kocht Gijbels een vennootschap met drie gebouwen in Bornem voor 7,5 miljoen euro van een architect die nog schulden bij hem had. Dit bedrag werd grotendeels voldaan door de aflossing van deze schulden. Drie jaar later verwierf Gijbels ook een tweede vennootschap met een gebouw in Heverlee.
Midden 2017 verkocht dezelfde architect deze twee vennootschappen echter opnieuw, dit keer aan een Franse familie. De overnameprijs bedroeg 8,7 miljoen euro, zo weet De Tijd. De Fransen wijzigden direct de maatschappelijke zetel van de vennootschap en ontsloegen ze Gijbels als bestuurder.
In 2018 startte dan een langdurige juridische strijd. Uiteindelijk bevestigde de ondernemingsrechtbank van Tongeren in 2022 dat Gijbels de rechtmatige eigenaar was, en kwalificeerde ze de verkoop aan de Franse familie als een “verkoop van andermans eigendom”.
De Franse familie legde echter zich niet neer bij deze uitspraak en stapte naar het Hof van Beroep, dat uiteindelijk de uitspraak in eerste aanleg bevestigde en dus de eigendom definitief aan de Limburgse zakenman toewees.