Een Biesenbroodje, Bilzers Brikske of een Pain Georges? Bij Bakkerij Vangronsveld zijn de varianten van heerlijke broodspecialiteiten niet op één hand te tellen. Bakker Bert heeft daarom een label ontwikkeld dat de diverse, niet-alledaagse broodsoorten bundelt. “Het doel is om de echte broodliefhebbers te inspireren en te verbinden”, zegt Bert Vangronsveld. “We groeperen ambachtelijke broden die hier in eigen huis zijn uitgevonden en op punt gesteld. Samen vertegenwoordigen ze een echte broodcultuur, die je kunt vergelijken met de bier- of frietcultuur die in onze contreien gangbaar is.”
Bakkerij Vangronsveld neemt ook zelf initiatief om van Breadlovers een breed begrip te maken. “We hebben een format opgezet waarbij we vanaf mei broodspecialiteiten met de elektrische bakfiets aan huis gaan leveren”, vertelt Bert. “We beginnen in het centrum van Bilzen en als dit goed meevalt, schalen we op naar buurgemeenten, Limburg, en wie weet nog véél verder!”