Tijdens Bake Off Vlaanderen was chocolatier en jurylid Herman Van Dender zo onder de indruk dat hij Jaline een stageplaats aanbood. In een wip lag er ook een boek op tafel: Pastry Crush. Daarin maakte Jaline een eigen versie van een dessert, gebaseerd op klassiekers als millefeuille en baba au rhum.
Toen corona een kruis maakte over haar stageplaats, deed Jaline de markten met een foodtruck. Dat was een overweldigend succes: “Als de markt om acht uur begon, was ik al voor de helft uitverkocht”, vertelt ze in Het Belang van Limburg.
Vandaag waagt Jaline zich aan een uitdaging van formaat: een eigen zaak met patisserie en brood waar je ook kunt ontbijten en lunchen: Patisserie Jaline. “Ik kocht een historisch pand van 700 vierkante meter in Tongeren waar ik ook ga wonen. Mijn klanten moeten zich hier eventjes in Parijs wanen: het interieur zal strak en modern zijn, net als mijn gebak. Ik weet dat het moeilijke tijden zijn, dat er overal bakkers sluiten. In Tongeren alleen al zijn er net drie dichtgegaan. Maar ik geloof erin, ook al heb ik al nachten wakker gelegen.”
De deuren van Patisserie Jaline openen op zaterdag 10 december in de Hemelingenstraat. “Maar ik zoek idealiter nog een broodbakker en een patissier. Liefst iemand met kennis van moderne patisserie, want bij mij ga ja andere dingen vinden dan de klassieke Limburgse vlaai.”