“We gaan daar ons derde verhaal van d’Entrecôte schrijven”, legt Ardan Boffé uit. “d’Entrecôte is een bourgondisch conceptrestaurant. Wanneer klanten een hoofdgerecht kiezen dan mogen ze uit één van onze drie voorgerechten en één van onze drie desserts kiezen. Een formule waarin prijs en kwaliteit voor op staat. We hopen dat we in Zolder op dezelfde manier kunnen groeien als met onze vorige twee zaken.”
Het concept is volgens Boffé gebaseerd op lekkere, artisanale gerechten in een gezellige, warme setting. “We zouden graag tegen eind februari willen openen. Het is ook een pand dat zich enorm leent voor wat wij doen. We houden van een gezellige en warme uitstraling en dat heeft de ruimte van het voormalige restaurant Desiderata te bieden. We gaan een aantal kleine aanpassingen doen aan het interieur. En de keuken gaan we serieus uitbreiden. Met de expertise die we hebben weten we intussen hoe dat op de beste manier kan. De ruimte is geschikt, dus dat komt in orde.”
De naam van de zaak – d’ Entrecôte – zegt veel over waar de klemtoon ligt van wat wordt geserveerd. “We zijn vrij uniek met onze vleesgerechten omdat we rechtstreeks met lokale slagers werken. Voor ons is het belangrijk om te weten welk vlees onze klanten op hun bord krijgen. De korte keten aanpak maakt ons bijzonder. Negentig procent van het geserveerde vlees in onze restaurants is vlees van hier. Natuurlijk staat er meer dan vlees op onze kaart. We hebben ook vis, kip en vegetarische gerechten.” Voor de opstart kan Boffé terugvallen op de ervaring van heel zijn team. “Het kernteam staat ook achter de uitbreidingsplannen en dat geeft ons een warm en fijn gevoel. Groeien doe je nooit alleen.”
Het horecaverhaal van Ardan Boffé begon in 2009 toen hij zijn eerste zaak Gusto in het Carbonhotel in Genk overnam. De zaak in Zolder wordt het derde restaurant die de jonge horeca-ondernemer opent in tien jaar. Eerst heropende hij d’Entrecote in Borgloon. Na het succes in Borgloon heropende hij restaurant De Wimmer in Wimmertingen. Ardan Boffé runt de horecazaken samen met zijn zus Tylwyth, die zich als juriste voornamelijk bezighoudt met de administratieve en financiële zaken. Met de aankoop van het pand in de Stationstraat in Zolder bouwt hij zijn activiteiten verder uit. En dat allemaal in een pand dat hij overneemt van Pukkelpoporganisator Patrick Breugelmans. In september 2020 opende Breugelmans er Gastrobar Desiderata. Een jaar later sloten de deuren alweer, na een moeilijk coronajaar. Het pand stond daarna te koop en heeft nu dus officieel een nieuwe eigenaar.