Ansoler in Hasselt is van culinair topniveau. De voormalige Lady Chef of the Year Anne-Sophie Breysem maakt er samen met de Spaanse chef Jaume Soler, gerechten met Spaans-Belgische invloeden. Ze combineren daarin verse seizoensingrediënten, persoonlijke verhalen, humor en passie voor lokale streekproducten. Het levert hen vermeldingen op in de gidsen van Gault&Millau en Michelin.
Maar na 6 jaar stopt hun verhaal in Hasselt. De laatste borden verlaten de keuken op 15 juli. Het duo gaat namelijk vanaf 1 september aan de slag bij Clos St. Denis in Kortessem. Dit ‘kasteeltje van Grimmertingen’ heeft een rijke culinaire geschiedenis dankzij de twee Michelinsterren die chef Christian Denis er vele jaren met fierheid verdedigde.
Nadat de familie Denis met het restaurant was gestopt, stond Clos St. Denis bijna 11 jaar leeg. Het pand werd gekocht door cateringgroep Kachet van Wim en Nele Gommers. Vandaag is het domein een eventlocatie voor feesten allerhande. Het doel is nu op het culinaire niveau voor deze events op te krikken. Daarvoor heeft Nele Gommers haar voormalige klasgenootje Ann-Sophie Breysem weten te strikken.
Voor de mensen die niet worden uitgenodigd voor de events die bij Clos St. Denis zullen plaatsvinden, en toch de creaties van Ansoler willen (blijven) degusteren, worden er ‘open restaurantdagen’ georganiseerd. Dan kunnen er tafeltjes geboekt worden zoals in een traditioneel restaurant.
Tot slot: chef Mario Holtzem, zeg maar de huiskok van de Kachet-groep, zal zich door de komst van het nieuwe duo bij Clos St. Denis, meer gaan focussen op zijn grote passie: koken voor kleinere gezelschappen aan huis.