Het nieuwe Limburgse merk van mousserende bieren Bzart, heeft na een goedkeuring door de Food & Drug Administration, een levering van enkele duizenden flessen naar de Verenigde Staten gedaan. “Het gaat in eerste instantie om de Bzart Lambiek, aangezien we daar nog een kleine voorraad van hadden,” legt zaakvoerder Luc Dirkx uit. “Nu is zo goed als alles verkocht. Speciaal voor de mensen hier uit de buurt (Niel-bij-As), heb ik nog een aantal flessen aan de kant gehouden die ik hen aan de deur wil verkopen om eens te proeven. Maar de rest is allemaal weg naar sterrenrestaurants. We kunnen de vraag gewoon niet bijhouden. Als deze eerste levering aan de VS de weg naar de topchefs heeft gevonden, mogen we zelfs voor de komende jaren een bordje met ‘uitverkocht’ aan de muur hangen.”
Naast de Bzart Lambiek, Bzart Blond en Bzart Oude Gueuze, is het allernieuwste product de schuimwijn van kriekenbier. “Daar hebben we nog maar 220 flessen van gemaakt,” zegt Luc Dirkx. “Een puur streekproduct met fruit van Haspengouw. De sommeliers van sterrenzaken als L’ Air Du Temps en Magis hebben meteen de hele voorraad meegenomen. Een fles die door onze Amerikaanse invoerder werd geproefd, was voldoende om voor de volgende jaargangen al enkele duizenden flessen te reserveren. Maar we zullen er slechts 2.500 op korte tijd kunnen maken…” Tegen het einde van dit jaar komt Bzart nog met een bubbelbier Single Hop op de markt.