beads of love Patrick Lachapelle

Amerikanen willen rouwjuweeltjes uit Hasselt

Met een naam als Lachapelle moest Patrick wel iets in de sacrale sfeer gaan doen. Zijn startup Beads of Love, gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van rouwjuwelen, spreidt zijn vleugels. Het buitenland loopt warm voor zijn producten: na Spanje en het Verenigd Koninkrijk is de VS zijn volgende halte.

Het begon drie jaar geleden allemaal in de woonkamer van Patrick Lachapelle en Cynthia Buschman. Zoals iedereen in ons land waren ook zij zwaar aangedaan door de terroristische aanslagen in Brussel en op de luchthaven van Zaventem. De gesprekken over rouw, verlies en verwerking mondden uit in een businessmodel. “Als we nu eens iets uitdenken waardoor de mensen die iemand hebben verloren, hun dierbare elke dag dicht bij zich kunnen dragen”, aldus Lachapelle.

Het resultaat is Beads of Love. De Limburgse start-up ontwerpt en produceert zogenoemde rouwjuwelen. Aanvankelijk begonnen met armbandjes, omvat het assortiment vandaag ook ringen en hangertjes. De rouwjuwelen hebben één ding gemeenschappelijk: een klein stijlvol reservoir dat een beetje as of een haarlok kan bevatten. “Dat kan van een overleden partner of dierbaar familielid zijn, maar ook van een huisdier”, vertelt Patrick Lachapelle.
Alle begin is moeilijk, ook voor Beads of Love. Een groot deel van het werk gebeurt nog steeds in de woonkamer. Daar worden dringende bestellingen afgewerkt en worden nieuwe juwelen ontworpen.

Beads of Love, dat de bedrijfsnaam straks verandert in Tadblu, vond de juiste niche. Patrick Lachapelle: “Aan de ene kant heb je producten van goedkope Chinese makelij, aan de andere kant het luxeproduct dat door juweliers wordt vervaardigd. Wij wilden iets daartussenin.” De doorbraak liet niet lang op zich wachten. Vorig jaar verkocht Beads of Love zo’n 2.200 juwelen, die voor een groot deel worden geassembleerd door Bewel. Dit jaar wordt gemikt op zo’n 10.000 juwelen.