Het is al voor de 13de keer op een rij dat de verkiezing tot Sommelier of the Year wordt georganiseerd. Initiatiefnemers zijn Home and Table by Meyhui, Foodprint by mjPublishing en Club Prosper Montagné. Ze kennen de titel toe aan een sommelier die uitblinkt in zijn dagdagelijks professionalisme. Om genomineerd te worden moet de sommelier werken in een Belgisch restaurant, beschikken over zowel vaktechnische bagage als beroepservaring en communicatieve vaardigheden. Hij of zij moet ook de technische samenstelling van de wijnkaart beheersen en garant staan voor een goede prijs/kwaliteitverhouding.
Met die criteria in acht genomen, zijn er 14 kanshebbers uit Limburg naar voor geschoven:
Diederik HERBOTS (Ogst, zie foto boven)
Sofie DE LA RIVIÈRE (Innesto)
Mario MEEUWESEN (Vivendum)
Aagje MOENS (Magis)
Yaron BAETEN (De Mijlpaal)
An PENXTEN (De Mijlpaal)
David AERTS (Ralf Berendsen)
Rob VANDEBEEK (Slagmolen)
Maaike VANDENHOVE (Le Bistrot du Prêt à Gouter)
John WEIJNTJES (JER – Just Eat Right)
Rudy SCHURMANS (Altermezzo)
Nicole SPREUWERS (De Fakkels)
Pieter BÉATSE (De Stadt van Luijck)
Kjell VERBIESE (Magis)
Om hen naar de overwinning te loodsen, kan iedereen die dat wil, een stem uitbrengen via deze link. Dat de beste moge winnen! Schol!