Een jaar geleden opende Yvy haar zaak in de Stationsstraat in Westmeerbeek. Na een tijdje evalueerde ze haar concept en besliste ze aanzienlijke aanpassingen door te voeren. “Onder andere door de Albert Heijn in de buurt ben ik gestopt met het bakkersgedeelte”, vertelt de zaakvoerster. “Daardoor kwam er binnen extra ruimte vrij. Het aanbod lijkt intussen al meer op dat van een brasserie dan op dat van een koffiehuisje, met op het menu onder meer stoofvlees, koninginnenhapje, pasta’s, croques en natuurlijk onze ontbijten.”
Theewinkeltje
Veel aanpassingswerk was er in de zaak niet nodig. “De togen van het bakkersgedeelte zijn weggehaald”, zegt Yvy. “De kasten waar het brood in stond, kon ik hergebruiken. Een kant is nu ingericht als theetoog, waar je thee kunt aankopen voor thuis. Dat hier intussen ook een soort van theewinkeltje is, is zeker nog niet zo bekend, buiten dan bij de bestaande klanten. Door de verandering van het concept lijken mensen er nu wel aan te twijfelen of ze hier nog gewoon iets kunnen komen drinken. Natuurlijk kan dat. Iedereen is van harte welkom.”
Openingsuren
Het voorbije jaar testte Yvy ook een aantal openingsuren uit. Ze neemt nu een vaste sluitingsdag op vrijdag. Voor de rest van de week is Het Routehuis dagelijks open van 9 tot 20u. “Ondanks de infoborden langs alle kanten en het brandende licht binnen, is het toch niet altijd voor iedereen duidelijk of we nu wel of niet open zijn”, zegt Yvy. “Meer dan dat kan ik niet doen, dus kom gerust eens kijken. Waarschijnlijk zijn we gewoon open.”