Gert Rombouts opende vorige zomer Haarbazaar Deluxe in een statig pand op de Vrijheid. Het interieur van vroeger geeft een huiskamergevoel. “In oktober wilde ik hier een whiskytasting organiseren en daarvoor raadde iemand me aan om met Tom contact op te nemen. Hij had al een webshop, maar was ook op zoek naar een geschikte plaats om lokaal beleving rond whisky te kunnen aanbieden. Ik was meteen bereid om hem te helpen.”
“Bij kledingwinkel Bruurs hier op de Vrijheid heb ik vroeger ook de kans gekregen om me met Haarbazaar Deluxe te profileren. Nu kan ik voor Buds and Barrels hetzelfde doen. Whisky past perfect in het thema van mijn kapsalon.”
Whisky was voor Tom tot 2020 een hobby, maar is nu met Buds and Barrels een tweede professionele bezigheid geworden. “De focus ligt op de verdeling van whisky’s die minder bekend of wat exclusiever zijn”, legt Tom Haseldonckx uit.
“De webshop en de tastings doen het goed, maar er is nog niet veel bekendheid in Hoogstraten en omgeving. Bij Haarbazaar Deluxe kon ik een hoekje met whisky, gin en cognac inrichten. Nu gaan we een stap verder met een shop-in-shop concept. Op donderdagavond en zaterdagnamiddag ben ik hier aanwezig om klanten uitleg te geven en te laten proeven. Ik weet zeker dat er hier een publiek voor is.”
Win-winsituatie
In het assortiment van Buds and Barrels zitten ook cognac, rum, gin en armagnac. “Whisky maakt er wel het grootste deel van uit”, vertelt Tom Haseldonckx. “Ik ga eerst samples proeven voor ik een keuze maak wat ik wil verkopen. De bedoeling is ook om eigen labels uit te brengen. Het eerste is al klaar en heeft de naam The Vintage War Series, daar zijn 153 flessen van. Er komt nog een Buds and Barrels Sticky Label van een honderdtal flessen bij in het barbierthema, het etiket is al klaar. Het wordt een collectors item dat enkel hier te koop is.”
“Mijn kapsalon en de whiskyshop staan volledig los van elkaar”, benadrukt Gert Rombouts. “Ik wil niet de kapper zijn die ook whisky verkoopt. Bij mij staat beleving centraal en met Buds and Barrels erbij is het een win-winsituatie.”
Buds and Barrels organiseert op 9 en 10 april een openingsweekend, met voor elke bezoeker een dram (Schotse benaming voor glas whisky) of een glaasje cava. Zaterdag van 13 tot 18u en zondag van 13 tot 17u.