Water uit een biozwembad kan je drinken

biozwembadAl ooit gehoord van een biozwembad? Dirk Belmans van Bio-pools & gardens uit Lichtaart lanceert de term omdat die het beste de lading dekt. “Een biozwembad werkt zonder chloor en zout. En in de plaats van een duur roldek, wordt een isolerende gel over het water gelegd”, legt de zaakvoerder uit.

Belmans is al meer dan tien jaar actief in het aanleggen van zwembaden, zwemvijvers en tuinen. “In de praktijk is het meestal zo dat de man eerder voorstander is van een zwemvijver en de vrouw van een zwembad omdat het minder aanslag geeft. Een biozwembad combineert het beste van beide”, vertelt Dirk Belmans. Sinds een 2-tal jaar biedt hij biozwembaden aan, maar vanaf dit jaar staat het concept helemaal op punt en gaat hij er de markt mee op. Om die reden herdoopte hij onlangs de naam van zijn bedrijf in Bio-pools & gardens.

Het water blijft zijn kwaliteit behouden door een biologisch gestuurd systeem met waterstofperoxide als ‘ontsmettingsmiddel’. Door een automatische toevoeging blijft het zwemwater een ideale pH-waarde behouden. “We werken op dezelfde manier als de drinkwatermaatschappijen. Van ons zwemwater kun je drinken.”

Onzichtbare film
Op een zwembad hoort een afdekking om verdamping en warmteverlies te voorkomen. Dirk Belmans: “Een conventionele rolluikafdekking kost makkelijk enkele duizenden euro’s. Wij gebruiken een vloeibare afdekking die een onzichtbare film over het water legt en perfect verdamping voorkomt. Daarin kan je gewoon zwemmen en die is helemaal afbreekbaar.”

De zaakvoerder verwacht een progressieve groei in de markt van de biozwembaden. Het bedrijf heeft drie medewerkers in dienst.